vineri, 11 ianuarie 2008

Cine termina cladirea de la Piata Independentei?

cladire piata independentei

Recunoasteti imaginea de mai sus? Sunt gata sa pariez ca multi nu o recunosc. Dar daca le spun ca este vorba de cladirea la parterul (si subsolul) careia sa afla Piata agro-alimentara Independentei cu siguranta ca vor spune: "da asa e, dar parca nu e asa urata". Probabil ca nu e asa de urata deoarece ne-am obisnuit cu ea. In realitate arata de parca ar fi trecut un uragan pe acolo. Si cred ca s-au implinit deja 18 ani de cand arata in felul acesta. Firmele si-au amenajat propriile spatii, dar nimeni nu pare interesat de exterior. Oricum, trebuie sa existe un proprietar al cladirii. Desi... am impresia ca proprietarul e chiar Primaria.


Si pentru a avea o imagine mai completa, iata o fotografie realizata din lateral. Frumoase scari. Nu-i asa? Monumentale. Din beton adevarat. Fara balustrade. Deocamdata nu a cazut nimeni de acolo. Iar atunci cand se va intampla ... mortul va fi de vina.

La fel au facut si cu blocarea circulatiei pe Stefan cel Mare. Au pus lanturi abia dupa ce a fost omorat un om de un "baiat cu bani" aflat la volanul unei masini "periculoase". Fostul primar Constantin Simirad trebuie sa-si aduca aminte episodul, deoarece a fost de fata. Golanul de la volan a scapat, iar mortul a fost gasit vinovat.

La fel au facut si cu gardurile de protectie de la Ciric. Le-au montat abia dupa ce a decedat doamna Vanda Condurache (imi pare rau ca trebuie sa amintesc acest episod).

Exista bani (sute de mii de euro) pentru focuri de artificii si spectacole in aer liber, dar nu sunt bani pentru lucrurile marunte.

2 comentarii:

Unknown spunea...

asta asa e! bani sunt, problema e ca "ne-am obisnuit cu ea"... eu nu stiu sa fi fost altfel vreodata cladirea aia decat in constructie

Radu Antohi spunea...

In alta ordine de idei... Iata ce se spunea acum 1 an, despre celebra pasarela Octav Bancila: „Speram ca in toamna acestui an sa putem demara lucrarile.", a explicat Trofor.

Toamna a trecut, inca un pic si trece si iarna... si despre pasarela nu se aude efectiv nimic. Insa se aude cu mare zarva despre toate mega proiectele primariei in acest an electoral... sunt curios cate din aceste proiecte sunt vitale pentru ieseni??!!

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/pasarela_octav_bancila_s_a_ieftinit_cu_10_milioane_lei_139072.html

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/cum_vrea_nichita_sa_cheltuiasca_250_milioane_de_euro_151742.html