marți, 1 iunie 2010

Deputatii primesc UN MILION pe zi pentru mancare. Si tot sunt nesatui

Motto: Varujan Vosganian: "Eu cred ca un demnitar, daca isi face datoria, oricat de multi bani ii dai e prea putin... "

N-am aflat pentru ce trebuie sa le platim trantorilor de deputati diurna de deplasare in Bucuresti. Si nici n-au sa ne spuna, atata timp cat vor primi banii astia. O alta cheltuiala "suspecta": majoritatea deputatilor au decontat ca diurna de deplasare in teritoriu sumele de 1120 lei sau 1260 lei. Putini ai depasit aceasta suma.
Ma intreb cum de reusesc sa se incadreze in aceste sume? Cred ca isi trec ca diurna zilele in care vin acasa. La naiba, cred ca asta-i explicatia. Ii platim si pentru zilele in care stau acasa, adica in week-end, cum s-ar zice.
Hai sa facem un calcul simplu: diurna pentru stat in Bucuresti, in luna martie, este in medie de 2300 lei (cat leafa a trei medici rezidenti). Diurna pentru stat acasa este, in medie de 1200 lei (aproape jumatate). In total circa 3500 lei ca diurna in luna mai. Bun. In luna martie au fost 31 de zile. Asta inseamna ca au primit cel putin cate UN MILION pe zi pentru mancare. Cata nesimtire! In tara asta sunt familii de patru persoane care cu un milion isi cumpara de mancare pentru o saptamana.
Ce au de spus deputatii puterii despre aceasta situatie?
Am folosit in titlu leii vechi pentru ca e mai usor de a vizualiza furtul din banul public care se face cu legea in mana. Legea facuta de ei.

Motto: Varujan Vosganian: "Eu cred ca un demnitar, daca isi face datoria, oricat de multi bani ii dai e prea putin... "

PS: Voi pune acest citat dintr-un celebru ministru de finante ratat, vremelnic demnitar liberal, care mai degraba ar fi ramas poet, ca tot a primit un premiu pe la Madrid saptamana trecuta, pana cand o sa ne vina la toti sa vomitam la usa biroului sau de parlamentar, situat in Copou.

2 comentarii:

Obosit spunea...

"Asta inseamna ca au primit cel putin cate UN MILION pe zi pentru mancare. Cata nesimtire! "

Vai de sufletul tau...
Tu intelegi ca sumele care pe tine te frusteaza la maximum sunt NIMICURI.

Dar nah, daca vrei frustrare, ia de aici:



http://www.gandul.info/financiar/ce-s-a-facut-cu-13-miliarde-de-euro-100-km-de-autostrada-si-800-km-de-drumuri-reparate-6114027

Ieseanul suparat spunea...

@obosit: Nu stii tu ce ma frustreaza pe mine. Cel putin nu amestec una si cu alta. Iar furtul se numeste tot furt indiferent ca e vorba de un leu sau un milion de lei. Ar fi bine daca ai reusi sa observi ca pe nesimtitii astia de parlamentari ii doare in cot ca se taie din lefurile si pensiile oamenilor, din banii pentru cresterea copiilor etc etc. In schimb nu vor sa-si scada cu nimic cheltuielile lor.

Orice suma este mare atunci cand e cheltuita aiurea. E adevarat ca pentru cei invatati cu bani multi, sumele pomenite de mine mai sus sunt nimicuri. Ce sa-i faci, nu toti sunt baieti de bani gata.