vineri, 25 iunie 2010

CTP spune ca presa are probleme grave, dar nu are curajul sa vorbeasca despre ele punctual

E de ajuns sa le arati cazanul cu ulei incins ca viperele incep sa-si arate coltii. Acum vreo doua zile, CSAT a decis ca maniera in care se face presa in Romania de catre unele trusturi cu fooooooaaaarte multi bani pune in pericol securitatea tarii. Nici una, nici doua, Realitatea si Antenele au sarit de cur in sus, prin vocile celor pe care deja ii cunoastem (i-as numi mercenari, dar sunt doar niste curve de presa).
Bineinteles ca din acest cor al viperelor nu putea sa lipseasca celebrul tatuc al presei post decembriste, cunoscut mai bine ca CTP decat pe numele din buletin, care a spus faca echivoc ca "Incriminarea presei ca instituţie drept risc de siguranţă naţională este cel mai grav atentat la libertatea presei şi nu numai produs după 1989" .

E adevarat ca in acelasi context recunoaste ca "problemele presei sunt grave, poate mai grave decât cele enunţate în paragraful cu pricina, prin care presa este identificată ca un risc pentru siguranţa naţională, dar ele trebuie tratate punctual şi nu de către CSAT".

In cazul acesta, intrebarea fireasca este: Cand o sa vad o luare de pozitie a lui CTP referitoare la problemele grave ale presei?
Cat a fost presedintele Clubului Roman de Presa, o organizatie a patronilor din presa, parca a fost mult mai interesat de banii care puteau fi obtinuti ca publicitate de la Guvern. Nu-mi aduc aminte ca pe vremea guvernarii Adrian Nastase, cand ziarul Ziarul de Vrancea era aproape lichidat de politica pesedista din Vrancea, Cristian Tudor Popescu sa fi fost la fel de ingrijorat de "atentatul la libertatea de exprimare a presei".
Sunt putini cei care astazi isi mai amintesc cum ziaristii de la Ziarul de Vrancea erau tarati prin procese, incat la un moment dat din cauza avalansei de dosare facute la ordin politic pesedist, puteau sa-si mute redactia in holul Tribunalului. Sunt putini cei care isi mai amintesc cum din ordinul oamenilor puterii pesediste chioscurile de difuzare ale presei erau ridicate cu macaraua cu tot cu vanzatorii din ele.
La acea vreme CTP era mare sef la Adevarul, ziarul pupincurist care beneficia de o gramada de publicitate platita de Guvernul Nastase. La acea vreme nu exista notiunea de incalcare a libertatii de exprimare a presei. Cel putin nu pentru cei care isi luau lefurile grase, de mii de euro, din banii veniti de la stat.
Lupul moralist, CTP, vine sa ne tina lectii dupa ce la CRP a stat la masa alaturi de cei mai mari santajisti din presa romaneasca. Pe atunci nu-l apucau greturile.

Niciun comentariu: