joi, 13 mai 2010

Patriarhia a gasit solutia iesirii din criza

Patriarhul Daniel a gasit solutia pentru a scoate Romania din criza: continuarea construirii de biserici. Si ce daca e criza, si ce daca oamenii nu stiu cu ce isi vor cumpara paine in urmatoarele zile, si ce daca oamenii nu stiu daca vor mai avea un loc de munca, si ce daca oamenii nu stiu daca isi vor lua lefurile neplatite din urma, si ce daca scolile se prabusesc peste elevi, si ce daca profesorii si medicii sunt umiliti, toate acestea nu conteaza. Noi contruim bisericii ca sa aiba unde sa-si creasca averea bisericii.
Pe site-ul basilica.ro Patriarhia a postat un comunicat de presa prin care spune: "Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcaşurile de cult aflate în construcţie, deoarece prin edificarea unui lăcaş de cult se întăreşte solidaritatea şi cooperarea dintre credincioşi, inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor să depăşească orice fel de criză, fără să se „autodemoleze”, ajungând la deznădejde sau la dezumanizare."
Cred ca anul trecut, singurele institutii care au obtinut profit au fost bancile si bisericile. Bravo lor ca au stiut sa se descurce.
Ramona... ai legatura.

Niciun comentariu: