sâmbătă, 3 aprilie 2010

Doi putoi cu permis auto au distrus doi oameni nevinovati. Politistii se scarpina sub sapca

Am citit cu ceva vreme in urma despre cazul unui batran din Craiova pe care l-a altoit un putoi de vreo douazeci si ceva de ani deoarece traversa prea incet strada. Cateva ore mai tarziu batranul a decedat la spital.
Ieri, dupa cum deja se stie, in Pacurari, un alt putoi de 23 de ani aproape a omorat o fata, spulberand-o de pe trecerea de pietoni si apoi fugind acasa ca sa se ascunda sub fustele mamei.
In concluzie, ieri, 2 aprilie, doi putoi de douazeci si ceva de ani, la care inca nu li s-au uscat mucii la nas, au distrus doi oameni. Niste putoi carora li s-a dat permisul auto, desi astia ar fi trebuit sa mearga insotiti chiar si pe trotuar. Niste dementi lasati in libertate.
Despre cel din Pacurari se spune ca mai era anchetat pentru un omor din culpa din 2009. Daca Justitia ROMANA si-ar fi facut treaba la timp, putoiul care aproape ca a omorat o fata de 19 ani, ar fi fost ieri la zdup si nu ar mai fi umblat ca dementul la volanul unui autoturism.
Daca politistii romani ar sti sa-si faca treaba si sa-i prinda pe dementi atunci cand sunt in trafic, atunci o fata de 19 ani ar fi fost astazi sanatoasa si vesela ca poate petrece Pastele alaturi de familie. Dar politistii ieseni prefera sa amendeze soferii care nu poarta centura de siguranta prin oras, desi viteza de deplasare rareori depaseste 40 la ora, sau prefera sa ne amendeze daca am parcat cu o roata pe trotuar. Pe dementi ii lasa sa circule liberi. Si apoi se scarpina sub sapca.

2 comentarii:

cerecomandiasului spunea...

trista e direcctia spre care ne indreptam.

si pe langa scarpinatura: asta e! bine ca nu a fost mai rau! (un grup)

trist!

pe langa politisit ii mai gasesc vinovati si pe autoritatile locale ptr ca ne lasa sa alergam pe 6 benzi lungime cand se poate face din prefabircate pasaje(sub sau supraterane) si ptr a induce o micsorare a vitezi o separare intre sensusrile de circulatie(parapet). pe bulevarde e promordial ptr ca, pe viitor, vor fi si mai intens folosite.

sa auzim numai de bine!

Cristake1974 spunea...

Daca copilul meu ar pati asa ceva de la un putoi de asta... pe crucea mea, in tara asta trebuie sa iti faci dreptate singur, odata ce justitia e o curva ordinara, ba si chioara si inceata, iar politia... ce sa mai zic?!
In concluzie, as bate un astfel de cacacios "auto" de l-as baga in spital cu ghipsul pana la gat. Ca bate se gasesc oriunde.