luni, 7 decembrie 2009

Dormiti linistiti. Geoana se relaxeaza la Vintu. Pentru urmatorii 5 ani

Pe Mircea Geoana il asteapta o relaxare de 5 ani. Dupa ce a trecut prin emotiile de a fi presedintele exit-poll-ulului pentru mai putin de 12 ore, candidatul sustinut de vreo cinci partide, PSD, PNL, PNG, PRM, UDMR, este asteptat diseara, incepand cu ora 23,45 sa se relaxeze la vila lui Sorin Ovidiu Vintu. De data aceasta poate fi sigur ca nu-l va mai urmari nimeni. Nici macar proprii suporteri.
O concluzie pentru momentele de ieri seara de la sediul PSD ar fi urmatoarea: Geoana daca nu-i fudul, parca nu-i Geoana destul. Iata ca destinul i-a pregatit o umilinta maxima. Sa te umfli in pene ca esti deja presedintele unei tari de doi lei (el a spus-o), sa bei sampanie, sa te imbeti cu apa de ploaie, sa faci promisiuni in dreapta si in stanga, sa te vezi deja intrat in cartea de istorie si la rasaritul soarelui sa te trezesti ca esti bagat sub masa.
Asa ca dormiti linistiti. Geoana se relaxeaza la Vintu. Pentru urmatorii 5 ani.

Ce-i mai ramane de facut lui Geoana, totusi? Sa iasa cu furca in fata scolii (sau poate in fata BEC) dupa cum ii sfatuia pe parintii din Dabuleni, la un moment dat?

Iata si declaratiile de ieri seara, ale lui Geoana (sursa: Realitatea.net):

"Victoria mea este indubitabilă şi sper că acest transfer de putere să se deruleze corect şi democratic, aşa cum domnul Iliescu i-a predat puterea domnului Emil Constantinescu, după o bătălie dramatică, sau aşa cum i-a predat domnul Iliescu domnului Băsescu acum cinci ani de zile. Cred că ar fi un reflex democratic ca domnul Băsescu să accepte înfrângerea, să avem un dialog pentru transferul deputere pentru a asigura acest interimat până când domnia sa va părăsi Cotroceniul undeva spre 21 decembrie, fără dificultăţi"

Întrebat ce mesaj îi transmite lui Traian Băsescu, Geoană a spus că îl înţelege omeneşte, dar că trebuie să accepte înfrângerea.

"Îl înţeleg, este poate şi un şoc uşor psihologic (...) Îl înţeleg omeneşte (pe Traian Băsescu-nr) pentru că nu e uşor să ai un vantaj de 30 de puncte în faţa mea, în urmă cu 6 luni, şi să pierzi în această campanie. Dar din punct de vedere al omului de stat Traian Băsescu cred că trebuie procedeze neîntârziat la acea minimă procedură democratică de a accepta această înfrângere. Sunt convions că nu-i face plăcere. Voi avea o relaţie de respect cu domnia sa aşa ca pentru un şef de stat. Doresc să creez instiuţii în România, nu să creez culte ale personalităţii"

"Contribuţia liberală a fost decisivă la această victorie, şi acest lucru mă îndatorează, mă obligă. În politică şi în majorităţi, relaţia mea cu Crin Antonescu va fi o relaţie de prietenie de acum câte zile avem în politică şi în viaţă", a conchis Geoană, mărturisind că între el şi liberali s-a "creat o relaţie de prietenie şi afecţiune".

Dupa cum spuneam si aseara pe acest blog: Geoana - presedintele adjectiv.

Preşedintele exit-poll-urilor ţopăie de fericire şi ne arată marea armonie

Niciun comentariu: