miercuri, 10 decembrie 2008

Poli Iasi nu este un brand, ci o mare rusine

Unul din blogerii ieseni imi lasa in zona de comentarii un mesaj de mobilizare pentru a participa la un mars de sustinere a sportului iesean. initiativa este laudabila daca s-ar referi la sportul iesean. Din pacate se refera la sustinerea unei Gauri Negre din sportul iesean: o echipa de fotbal care inghite 90 la suta din banii destinati sportului iesean, bani obtinuti din impozitele si taxele iesenilor. In timp ce iasul arata jalnic, totdeauna primarul Gigi Nichita a gasit bani pentru fotbalisti. Din banii iesenilor unii dintre ei si-au cumparat masini de lux si ii sfideaza pe oamenii de pe strada si pe politisti. cat despre performanta, trebuie sa recunoastem ca acest cuvant nu este cunoscut in Dealul Copoului. Deoarece performanta nu se face pe bani publici.
Nu stiu ce sef de galerie, racneste din toti plamanii ca Poli Iasi este un brand al Iasului. Poate o fi un brand al lui personal. Un brand inseamna un simbol, ceva cu care te mandresti. Daca individul respectiv se mandreste cu ceea ce inseamna poli Iasi, n-are decat sa aduca bani de acasa si sa-i investeasca. Pana una alta, cei care se considera fanii lui Poli Iasi sunt abia vreo cateva sute, iar Iasul are vreo 300 de mii de locuitori. Poli Iasi a ajuns o echipa de tot rahatul si n-au decat sa se supere toti fanii si toate galeriile. Nu mai vorbiti de branduri ca habar n-aveti ce inseamna. Stiti doar ca vreti sa mergeti o data pe saptamana pe stadion, sa scuipati coji de seminte, sa beti bere, sa va imbatati, sa injurati echipa adversa sau galeria echipei adverse, sal injurati peantrenor, pe jucatori si pe cine va mai vine la gura. Niste frustrati care n-au alta posibilitate sa se descarce decat mergand pe stadion. Pentru cateva sute de frustrati nu se merita sa se cheltuie bani publici. Ba baieti, distrati-va pe banii vostri. Si asa, dupa fiecare meci pierdut mergeti acasa si va bateti nevestele si copii. Exista in Iasi sportivi de valoare nationala si internationala iar voi vreti bani pentru escapadele balbelor de la Poli Iasi. Stiti de ce Vasluiul are o echipa mult mai buna decat Iasul? Pentru ca nu sta pe bani publici. Nu mai cereti bani de la Primarie ci intrebati-l pe Gigi de ce nu are coaie sa vanda echipa unui tip cu bani. Ce are de pierdut? Credeti ca o sa va raspunda? De exemplu Gigi Becali nu se pricepe la fotbal. A facut varza din Steaua. Dar macar se distreaza pe banii lui. La noi se distreaza altii pe banii iesenilor. Si alti natarai vor sa iasa in strada pentru asta. Sun convins ca vor fi destui cei care ma vor injura pentru asta. N-au decat. Banuiesc ca se vor simti la fel de bine ca atunci cand se imbata pe stadion si isi arata muschii d pe creier.

5 comentarii:

Ana Sandu spunea...

Acelasi lucru l-am spus si eu de cateva ori: performante slabe pe banii iesenilor. Bani care ar trebui investiti in ceva mult mai bun.
Sunt curioasa cati marsaluitori se vor gasi...

XXs spunea...

Nu sunt microbist, m-am lasat de sprotul asta, dar cred ca se vor gasi vreo 2-3 sute de huligani care sa urle, sa sparga geamuri la masini, sa lase dezastru pe unde trec, pentru ca altceva nu ii duce capul pe infocatii fani ai Poli Iasi sau a oricarei alte echipe de fotbal.

Tra Lala spunea...

Cu milioanele de euro bagate in ultimii ani in Poli Iasi s-ar fi putut investi in ceva cu adevarat util, cum ar fi modernizarea terenurilor de sport ale scolilor din oras.

Din pacate, la mare valoare in ochii lui Nichita raman "sporturile rege": scuipat seminte viteza si injurat putere.

Remus-Adrian M. spunea...

Scuze de off-topic... Vrei sa facem un schimb de link-uri cu un blog de-al meu?

Adrian Manolache spunea...

Acest miting va fi unul pasnic..fara injurii, fara scandaluri pe tari...vrem sa aratam si noi ca putem fi civilizati..ca se poate.

Personal iti dau dreptate in tot articolul, Poli Iasi numai este un brand, dau poate este dar unul folosit in scopuri politice de primarul Nichita.

Acuma nu ramane decat sa vedem ce-o sa iasa duminica. Ca o sa ne facem de ras, ca vom fi penibili ...asa cum multi deja au dat verdictul ca asa va fi.
Totusi vrem sa demonstram ca nu va fi asa...sa aratam ca suntem si civilizati.
De fapt problema e alta, din cauza a unui grup de maxim 10 indivizi toata galeria e cotata intr-un anumit fel. Unii dintre noi suntem studenti, elevi, avem servici, nu avem meseria de derbedei sau huligani