miercuri, 16 aprilie 2008

Unde ne sunt trotuarele?


Intr-un oras cu pretentii de Capitala Culturala, cu pretentii ca se afla intr-o tara membra a UE, persoanele cu probleme locomotorii sunt obligate sa circule asa cum se vede in fotografia de mai sus. Ori sa stea acasa. Mai mult, cred ca fiecare a observat ca rampele de acces la multe institutii sunt facute in bataie de joc. Iar trotuarele sunt aproape inaccesibile acestor oameni. Ca sa nu mai spun ca responsabilii municipalitatii considera ca trotuarele sunt veritabile locuri de parcare, in timp ce pietonii au ajuns sa circule pe strada si sa se fereasca de masini. Ce-ar mai fi de spus? O sa-i intrebam pe candidatii la fotoliul de primar.

5 comentarii:

Anonim spunea...

reclamatii,sugestii lookfor.ro

Anonim spunea...

E normal sa parchezi pe trotuar decat pe strada. Strazile sunt ingustesi daca mai parchezi masina pe strada s-ar putea sa stai in trafic mult si bine. Aceeasi problema a fost pusa si in Buc acum multi ani in urma. E o solutie de criza sa iti pui masina pe trotuar, dar e o solutie. Are cineva alta solutie rapida ?

Ieseanul suparat spunea...

@anonim: sa inteleg ca ti se pare normal ca masinile sa stea pe trotuar iar oamenii sa circule pe strada, ferindu-se de autovehiculele aflate in trafic. Cred ca niste dusuri reci ti-ar prinde bine.
Iar de rezolvarea problemei trebuie sa se ocupe cei pe care i-am votat la alegerile locale. In plus, nu ar strica un cod rutier mai dur pentru disciplinarea soferilor.

Anonim spunea...

Eu am spus ca nu trebuie sa reinventam roata. Aceleasi intrebari "existentiale" au fost puse si in Bucuresti , Cluj, Brasov sau Constanta. In momentul in care sunt parcari in zona automat vor apare si stalpi care nu te vor mai lasa sa parchezi pe trotuar. Desigur ca nu e normal sa parchezi pe trotuar. E o solutie temporara.

T spunea...

Reclamatii la forluk.ro. Cit despre persoanele cu probleme si lipsa rampelor/trotuarelor amenajate pentru acestia, pai, lumea e o ocupata cu plantatul de ghivece pe trotuarul strazii Palat (sau Palas?!), sau, altfel spus, cu mutarea cu 2 metri catre strada a gardului 'VERDE' imprejmuitor.