duminică, 23 martie 2008

Sa punem rablele pe net

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi
Am gasit azi pe blogul "Critica cotidiana ieseana" o informatie despre aparitia unui site care afiseaza poze cu rablele abandonate pe strazile din Romania si pe care autoritatile sunt incapabile sa le ridice. Este vorba de site-ul http://www.rabla.info/ unde deja sunt postate circa 100 de fotografii. Eu am pana acuma o colectie de vreo 30 de poze din Iasi. Ma gandeam sa fac o prezentare video cu ele. Desi cred ca am sa le postez aici in zilele urmatoare. Primarul s-a plans la un moment dat ca legislatia ingreuneaza procesul de strangere a rablelor de pe strazi. Ma intreb, de ce atata timp cat pot ridica masinile parcate neregulamentar, nu sa faca acelasi lucru si cu rablele. Oricum, in patru ani de zile Nichita a avut timp sa ne demonstreze ca il intereseaza ce se intampla in acest oras, nu doar ce se petrece pe gazonul cu nocturna din Copou. Acuma e prea tarziu.


Va arat in fotografia de mai sus doua rable din Tg Cucu, strada Pantelimon: cea rosie n-a mai fost miscata din toamna anului trecut (IS-12-SAM) iar cea galbena a stat initial la cativa metri mai in spate, langa un trotuar (IS-03-YNK).


Iata si informatiile de la Centrul de supraveghere a asigurarilor:


1. Autovehiculul avand numarul de inmatriculare IS12SAM nu este asigurat pentru data de 23/03/2008.


2. Autovehiculul avand numarul de inmatriculare IS03YNK nu este asigurat pentru data de 23/03/2008.
Hai sa facem o analogie: daca nu sunt rable si abandonate, inseamna ca functioneaza si proprietarii circula cu ele (doar se afla pe spatiul public). Asta inseamna ca circula fara asigurare. Oare Politia Rutiera aude? Sigur nu se aude pana acolo.

Un al caz, pe aceeasi strada Pantelimon (IS-03-UWX). Fotografia e mai veche, pe vremea cand rabla galbena IS03YNK se afla langa trotuarul de care va spuneam. La aceasta ora masina din imagine nu mai are numar de inmatriculare in partea din fata. Dar cel putin are asigurare. Iata ce zice site-ul CEDAM:

La data de 23-03-2008, autovehiculul cu numarul de inmatriculare IS03UWX este asigurat la:SOCIETATEA COMERCIALA DE ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A.





Cu gropile am mai rezolvat cate ceva, nu mult, e adevarat, dar tot i-am pus la treaba. Hai sa declansam vanatoarea de masini abandonate. Faceti o fotografie si postati-o pe blog. Cred ca sunt sute de masini in Iasi care ocupa spatii de parcare aiurea. Mai bine sa ajunga la fier vechi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu numai rablele ne stau in cap. Mai nou, Iasul s-a umplut de reclame stradale si de afise puse haotic de tot felul de firme precum FEG-ul lui Stanciu de la PRM. In Tudor au smuls copaci ca sa faca loc banner-elor electorale. Iar norii negri de fum lasati in urma de autobuzele Maz sunt deja celebri printre fumatorii inraiti.

Andreea Marc spunea...

www.lecupo.ro