miercuri, 12 martie 2008

Dezbatere la Iasi despre 'Legislatia internetului'

Daca tot anuntam in urma cu cateva zile ca astazi este Ziua libertatii de expresie pe internet , iata ca a mai aparut o veste interesanta despre o actiune ce se va petrece la Iasi.
Pe site-ul Centrului pentru Jurnalism Independent scrie:

Legislatia Internetului - dezbatere la Iasi

Centrul pentru Jurnalism Independent invita jurnalistii si studentii la jurnalism din Iasi la o dezbatere avand ca tema Legislatia Internetului. Intalnirea va avea loc vineri,14 martie, incepand cu orele 10.00, in sala 230 a Centrului de schimburi internationale Gaudeamus din strada Codrescu, nr. 1, Iasi.
Evenimentul face parte din proiectul Lege si ordine pe Internet, adresat jurnalistilor, studentilor si elevilor de liceu. Proiectul se desfasoara cu sprijinul oferit de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti si de Coca Cola HBC.Bogdan Manolea, specialist in legislatie in domeniul Internetului ( http://www.legi-internet.ro/blogs/index.php si Ioana Avadani, director executiv CJI (http://avadani.hotnews.ro/ ) vor discuta cu participantii pe marginea urmatoarelor teme :

Am o intrebare. Cui o adresez ? - care sunt institutiile care reglementeaza Internetul

Cine e in spatele site-ului? - informatii publice pe Internet

Ce e legal sau ilegal online?- continuturi negative pe Internet

Accesul la Internet la serviciu si viata privata.

Proiectul Lege si ordine pe internet isi propune sa promoveze un mod corect si responsabil de a practica jurnalismul online, precum si practici de tip “Netiquette” .
Proiectul doreste sa informeze categoriile cele mai active de utilizatori si furnizori de continut informativ pe Internet – jurnalisti, studenti la jurnalism si elevi de liceu – atat asupra drepturilor si responsabilitatilor pe care le au, cat si asupra limitelor libertatii de expresie intr-un mediu care este, cel putin in aparenta, nelegiferat.
In cadrul acestui proiect se va lansa prima Wikipedia din Romania despre regulile care guverneaza comunicarea pe Internet. Proiectul “Netiquette” va fi realizat prin colaborarea participantilor in programul de fata.
Pentru confirmari si informatii suplimentare va rugam contactati: Cristina Lupu, Coordonator Programe la cristina@cji.ro sau tel/fax. 021.311.13.75.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cititi adevarul

http://www.visurat.ro/2008/03/13/lingaul-suprem-din-presa/

Anonim spunea...

cititi adevarata Flacara Iasului
http://www.flacarais.ro/

Anonim spunea...

un text genial
http://www.visurat.ro/2008/03/18/despre-cretini/