marți, 29 ianuarie 2008

Locuri de parcare pe gratis, in centru

Pe la inceputul acestei luni, presa locala scria ca in timpul audientelor in cartierul Alexandru cel Bun, oamenii s-au plans politistilor comunitari de faptul ca multe trotuare sunt blocate de masinile parcate. Drept pentru care sefii Pol. Com. au decis ca cei care patruleaza prin zona sa fotografieze masinile respective, sa fie identificat proprietarul si sa i se trimita amenda prin posta. Nu stiu cate astfel de amenzi au fost trimise pana acuma. Dar se poate constata cu usurinta un lucru: nu doar in cartierul Alexandru cel Bun sunt astfel de probleme. Chiar in centrul Iasului masinile blocheaza trotuarele. Chiar sub nasul responsabililor din Primarie. Dar cine are curajul sa pozeze pe aici.
masini parcate in fata Palatului
masini parcate in fata Palatului
Dupa cum se poate observa prin zona Palatului trotuarele au devenit veritabile locuri de parcare.

Un smecher a parcat-o direct pe trotuarul de la Moldova Mall.
masina parcate langa Moldova Mall

Mercedes parcat pe trotuar

Iar altul a parcat un Mercedes pe trotuarul de vizavi.





Sunt curios cate din aceste masini vor fi fotografiate. Iar dupa aceasta, cand vor identifica proprietarul, la cati vor mai trimite amenda? Pe amarastenii din Alexandru ii amendeaza repede, dar de smecherii din centru nu se atinge nimeni. Cred ca cel mai bine ar fi sa ne facem toti "smecheri de centru".
Urmariti si linkul de mai jos. E interesant de vazut reactia comunitarilor in fata smecherilor cu bani.

Trotuarul din faţa Mitropoliei, parcare publică?!

UPDATE

Mai postez niste fotografii (realizate in vara anului trecut), deoarece observ ca am starnit niste oameni sensibili.


Asa arata sensul giratoriu de la Filarmonica intr-o zi in care nu este aglomeratie.



Masini parcate pe strada V. Alecsandri. Adica la doi pasi de Piata Unirii. Probabil ca se observa distanta de "1 metru" lasata pentru pietoni.




Masini parcate pe str G. Berthelot, in Copou. Si exemplele pot continua.

Teroare pe zebra

7 comentarii:

Anonim spunea...

vedeti ce spune art 144 din regulamentul de aplicare a noului cod rutier, administratorul drumului poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total a unui vehicul pe trotuarcu respectarea marcajului sau in lipsa acestuia, numai daca ramane cel putin un culoar de min 1 m latime pt circulatia pietonilor, asadar nu toate masinile sunt parcate neregulamentar, mai studiati legile si apoi dati informatii

Anonim spunea...

asa este Daca ramane cel putin un culoar de min 1 m latime pentru circulatia pietonilor totul e ok

Anonim spunea...

Mai bine ai face niste poze pe la Universitate, insa nu acum, in sesiune, (in special trotuarul dintre Academia Romana -- la parterul careia e un centru de multiplicari -- si intrarea la Spitalul Militar). Stimabilii conducatori auto lasa pietonilor cam 5 cm (cinci centimetri) pentru a merge pe trotuar.

Ieseanul suparat spunea...

Zet: Ai perfecta dreptate.

Anonimilor:
In primul rand eu nu dau informatii. Nu mi-am propus asa ceva. Fac doar niste constatari personale.

In al doilea rand, faceti o confuzie intre stationare si parcare. Iar codul rutier este explicit in ce priveste notiunea de stationare si cea de parcare. De aceea sunt convins ca si un magar si-ar da seama ca in fotografiile postate masinile sunt parcate, nu stationate. Pana la urma e vorba de o chestiune de bun simt.

Anonim spunea...

Ai mare dreptate! e o chestiune de bun simt! lucru care le cam lipseste romanilor in general! :(

Anonim spunea...

nu exista nici amarasteni de Alexandru nici smecheri de centru...aceleasi masini scumpe ai sa le vezi peste tot in iasi si sa stii ca si eu conduc si ma lovesc in fiecare zi de aceasta problema a orasului...locurile de parcare...daca ar exista parcari n-ar mai parca nimeni pe unde apuca crede-ma...nu mai judeca daca nu stii.

Ieseanul suparat spunea...

Pt rimaru: Nu judec fara sa stiu. Nici nu pretind ca le stiu pe toate. N-am descoperit eu roata, focul sau America. Am si eu masina. Conduc zilnic. Stiu ce trafic infernal este in oras. Dar aceasta se mai datoreaza si nesimtirii multora dintre cei ce au masini. Nu-mi permit sa-ti spun ...nu mai judeca daca nu stii deoarece iti respect opinia si drept dovada nu sterg comentariul tau. Cum nu le-am sters nici pe primele doua. Voi interveni asupra comentariilor doar daca vor deveni triviale.
Pe blogul lui Andi ai scris ca eu te enervez. Chiar nu inteleg de ce trebuie sa te consumi atata. Ori... nu cumva in vreuna din fotografii se afla masina ta? Daca vrei sa o scot, e suficient sa lasi un mesaj. Sa-mi scrii aici: "Te rog scoate fotografia in care apare masina ..., ca nu vreau sa o vada prea multi".
Si inca ceva: fotografiile au fost facute intr-o duminica. Deci nu era o zi de lucru.