miercuri, 23 ianuarie 2008

Atentie, cand treceti pe langa santierul Palas


Legatura dintre textul urmator si santierul unde se va ridica celebrul proiect imobiliar Palas este pur si simplu intamplatoare. Asa ca domnul Iulian Dascalu poate sa stea linistit, nu voi scrie despre ceea ce se intampla in spatele gardurilor verzi, pazite strasnic de baieti vanjosi care privesc cu suspiciune la toti cei care se afla prin preajma. Dar am profitat de faptul ca Palas-ul este mult mai bine mediatizat decat groapa despre care voi scrie in continuare.

Dupa cum se poate observa din fotografie (realizata cand inca mai era ceva zapada), dupa ce treci de Sala Polivalenta, urcand spre Palat, in mijlocul trotuarului se casca o gaura imensa, al carei capac pare ca s-a surpat. Habar n-am ce o fi dedesubt, dar zilnic, mai ales dupa ce se insereaza (si trebuie sa recunoastem ca acuma, pe la ora 17,00 e intuneric bine) multi oameni isi risca viata trecand pe aici. Iar daca pana acum nu au fost accidente, cred ca se datoreaza faptului ca iesenii sunt obisnuiti sa faca slalom printre gropi, santuri si canale fara capac. E adevarat ca pe langa santurile din Dacia sau Alexandru, groapa din fotografie pare o gluma. Desi, cu siguranta ca cineva ar fi trebuit macar sa o marcheze in vreun fel. In fond, ce poate fi Iasiul la ora actuala, daca nu un crater imens peste care guverneaza un primar si un Consiliu Local.

8 comentarii:

Anonim spunea...

iti spun eu ce poate fi Iasul: o oportunitate de a face bani pe spatele contribuabililor. Asta e... putem face ceva oare? Au ajuns asa de nesimtiti incat nici articolele din ziar nu ii mai mobilizeaza. Si iti mai si raspund cu impertinenta

Ieseanul suparat spunea...

Ai dreptate, din pacate. Totusi, incerc sa cred ca se mai poate face cate ceva. Chiar si blogerii pot sa miste niste lucruri. Doua posturi de pe acest blog au avut un efect. Dar despre asta voi scrie mai pe larg in zilele urmatoare.

Anonim spunea...

si eu care ma asteptam sa spui ca din cauza lucrarilor din spatele peretilor verzi se strica trotuarele. Sincer am o banuiala ca din cauza lucrarilor de acolo se vor mai strica lucruri prin zona.
vii diseara?

Ieseanul suparat spunea...

Din pacate nu pot sa vin.

Anonim spunea...

Canalul respectiv, fix in starea asta, e de vreo 3+ ani acolo :)

Ieseanul suparat spunea...

Danu: Multumesc pentru informatie. Asta arata cat de mare este dezinteresul autoritatilor locale.

Anonim spunea...

Canalul a fost refacut de catre RAJAC iasi ieri 24 ianuarie 2008

Ieseanul suparat spunea...

Multumesc pentru informatie. Asta inseamna ca vocea cetatenilor este ascultata? Daca raspunsul e pozitiv inseamna ca mai avem o speranta.