sâmbătă, 22 decembrie 2007

Capitala Culturala cu nocturna la stadion


Iasul este Capitala cultarala a Moldovei. Unii chiar o cred. Altii ma vor blestema, in gand, pentru acest lucru. Nici macar nu cred ca exista o competitie pentru a desemna Capitala culturala a Moldovei. Daca ar fi dupa mine as spune ca este Suceava. Judetul Suceava. Sunt atatea manifestari intr-un singur an incat ai impresia ca nu se mai termina.
In acelasi timp la Iasi, primarul Gheorghe Nichita l-a demis pe directorul Ateneului Tatarasi, un francez, pe numele sau Benoit Vitse (foto), fost director al Centrului Cultural Francez. Vitse a reusit sa vitalizeze activitatea Ateneului, desi fondurile venite de la Consiliul Local sunt mai mult decat subtiri. Francezul acesta a reusit sa faca in asa fel incat s-a vorbit despre Ateneul iesean in presa centrala si chiar in cea internationala. Este vorba de celebrul scandal declansat de punerea in scena a piesei 'Evanghelistii' de Alina Mungiu Pippidi. Apoi a urmat o alta piesa intitulata 'Hai sa facem sex' despre care inspectorii primariei au spus ca este pornografica fara ca vreunul dintre ei sa vada spectacolul. Cert este ca in acest moment AteneulTarasi este aproape la fel de cunoscut precum Teatrul National iesean. Noroc ca Justitia i-a dat dreptate lui Vitse.
Dar primarul Gheorghe Nichita n-a inteles nimic din toate aceastea. Pentru el evenimentul cultural incepe la poarta stadionului. De aceea, in ultimii ani din banii iesenilor s-au platit lefurile fotbalistilor. Ca doar Consiliul Local detinea 99,9 la suta din actiunile la SC FC Politehnica Iasi SA. Pentru primarul Nichita stadionul este mai important decat gropile de pe strazi. Abia astept alegerile locale din 2008.

3 comentarii:

Anonim spunea...

aveau meci si era bezna de atunci.. .... nici mie nu imi convine dar asta e ....

Anonim spunea...

Ai dreptate Tony. Era bezna si asa a ramas. Ca jucau de parca nu vedeau mingea. Indivizii aia cu talpa mare care alearga dupa o minge, dar isi umfla conturile cu bani publici, abia au castigat vreo doua-trei meciuri jucate pe stadionul cu nocturna. In rest, vai de banii nostri. Avem un consiliu local dominat de oamenii de la PSD care voteaza tot ce-i trece prin minte lui Nichita.

Anonim spunea...

Nichita investeste acolo pentru ca doreste sa cumpere la un pret de nimic. Eu stiu ceea ce spun. Face pentru el. Un ex. acolo este o sauna foarte buna dar la care nu au acces decat "inaltii" inclusiv Nichita. Are sa faca tot ce este posibil si omeneste sa fie echipa lui. Are prea mult interes pentru ei....