sâmbătă, 1 decembrie 2007

Bataia de joc din Piata Unirii


Am intrat in aseara pe site-ul http://www.romaniantourism.com/ deoarece cautam imagini cu Piata Unirii din Iasi. La adresa aceasta mi se ofereau imagini live din centrul Iasului. Imagini oferite de Mobifon SA dupa cum scriu ei acolo. Am asteptat sa se incarce si cand a fost afisata comanda 'Ready' am admirat imaginile: un patrat negru.
Oricum, nu era nimic de admirat. De cand a venit Gh. Nichita primar, din 2004, e un santier intreg in Piata Unirii. In ianuarie, pe 24, ca sa poata dansa Hora Unirii au pus provizoriu niste dale de beton. S-au ingropat o gramada de bani in lucrarile de acolo. Tarifele constructorului cresteau de la o luna la alta. Mereu apareau lucrari suplimentare.

La un moment dat, cineva a dat de inteles ca santierul este mentinut special pentru a-i strica afacerile lui Danut Prisecariu, patronul Hotelului Traian. Hotelul a obtinut patru stele. Dar cu greu, pentru ca avea nevoie de o parcare proprie. Iar din cauza santierului nu se putea. Se stie ca Nichita si Prisecariu sunt dusmani. Afaceristul i-a finantat campania electorala, iar cand a cerut si el ceva, nu s-a putut. Asa-i cand ai dusmani mai influenti.

In fine, de fapt pe langa santierul imens, restul suprafetei din Piata Unirii, care se intinde pana la Bd. Independentei, arata jalnic. Mozaic incomplet, trepte sparte, balti imense atunci cand ploua, fatade de blocuri care arata jalnic. Nu va lasati pacaliti de imaginile din ghidurile turistice sau de pe siteurile de promovare a turismului. Realitatea e cea de langa noi.

Niciun comentariu: