duminică, 26 mai 2013

Expozitie de fotografie la Centrul Cultural German din Iasi: “Din nordul Pădurii Negre până în Ticino: O călătorie în timp cu Hermann Hesse”

Centrul Cultural German Iaşi anunta vernisajul expoziției “Din nordul Pădurii Negre până în Ticino: O călătorie în timp cu Hermann Hesse” la care va fi prezentă și artista fotograf Christel Wollmann-Fiedler, miercuri, 29 mai, începând cu orele 18.00 în incinta Centrului Cultural German Iași.
Expoziţia poate fi vizitată între 29 mai și 12 iunie.



Renumita fotografă și autoare din Berlin, Christel Wollmann-Fiedler, care a prezentat până în prezent peste 40 de expoziții literare și fotografice în diferite țări din Europa, pune la dispoziția publicului în perioada 29 mai – 12 iunie, o expoziție impresionantă de fotografii alb-negru intitulată „Din nordul Pădurii Negre până în Ticino: O călătorie în timp cu Hermann Hesse”.

Expoziția este dedicată celebrului scriitor german, Hermann Hesse, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1846 și înfățișează locurile importante din viața acestuia.  Vizitatorii sunt invitați să facă o călătorie documentară în timp, pornind din: orășelul Calw unde s-a născut scriitorul, apoi prin Maulbronn, Bad Boll, Tuebingen, Basel, Ascona, lacul Maggiore și până în Montagnola, un orășel din Elveția, unde și-a trăit ultimii ani din viață.

Expoziția va fi prezentată de Lect. dr. Mariana Bărbulescu, membră a Catedrei de Germanistică, care a tradus în limba română cărți scrise de Herman Hesse.

Niciun comentariu: