duminică, 8 august 2010

De ce sa fii prost, cand poti sa fii BOC

De ce sa fii prost cand poti sa fii BOC. "Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Iasi, ca in acest an au fost reduse in sistemul 88.067 de posturi, dintre care 14.462 erau posturi vacante, iar 73.605 reprezentau posturi ocupate". (citat de hotnews.ro)

Care-i adevarul? Zilele trecuite citeam nu-stiu-pe-unde ca la o primarie dintr-o comuna, pe vremea guvernului Tariceanu, in 2006, erau 15 angajati. In 2008, sub acelasi guvern, la aceeasi primarie erau 40 de angajati. Faceti o translatie la Primaria Iasi. Imi spunea cineva, zilele trecute, ca in perioada 2007- 2008, s-au facut angajari cu "sacul". Adica pe criterii PCR. Pile, Cunostinte, Relatii. Apoi, daca va amintiti, in 2008 primarul Gigi Nichita a devenit beneficiarul unui salariu care il depaseste pe cel a presedintelui tarii. Gigi are cel mai mare salariu dintre toti primarii din tara: in 2008 a incasat peste 100 de milioane lunar.
Cum a facut Gigi reducerile de personal cerute de guvern? Pai in primul rand a dat afara o gramada de maturatori de strada de la Salubris (platiti ca niste sclavi). apoi a dat afara o gramada de gardieni publici si a mutat serviciu de udat panselute si taiat frunze la caini pe societate comerciala care va primi bani tot de la bugetul local. IN felul asta, Gigi si-a facut temele, a disponibilizat cei peste 700 de agarici pe care ii cerea guvernul si a pastrat frecatorii de menta din Primarie.
Bucurati-va ieseni: vor fi mai putini maturatori pe strazi, vor fi mai putini gardieni publici pe strazi, in schimb va vor ranji din birourile Primariei aceleasi moace acre si care va vor plimba de la un birou la altul fara sa va rezolve problemele.
Concluzia: de ce sa fii prost cand poti sa fii BOC. Toti primarii au gasit portite ca sa fenteze guvernul in ceea ce priveste disponibilizarile. Cel mai cinstit era reducerea fondurilor. Cat cheltuia pe luna Primaria lui Gigi (ca nu pot sa spun Primaria Iasi)? 10 lei. Bun. De luna viitoare ii alocam doar 7 lei. Sa se descurce.
E mai profitabil sa taiem bani de la invatamant si de la sanatate decat de la frecatorii de menta din adminstratie.
Surpriza lui Boc in urmatoarele luni, daca il mai prinde toamna in post de premier, va fi ca tot nu-i ajung banii pentru lefurile din administratie.

Niciun comentariu: