joi, 17 octombrie 2013

Dezastrul din centrul Iasului este intretinut pentru a prospera afacerea Palas

Inca o dovada ca am avut dreptate cand am spus ca taierea teilor s-a facut pentru a favoriza afacerea Palas. Adica pentru a nu-i lasa pe ieseni sa stea la umbra teilor sau sa se plimbe linistiti pe Stefan cel Mare ci a-i obliga sa migreze spre Palas... o afacere cu multe zerouri si multe interese...

"Aurica Ichim, coordonatorul Muzeului Unirii, susține explicit că așa vor cei de la Palas...""Pentru cine se trag tunurile?
De unde provine totusi dezinteresul cras aratat de municipalitate pentru Piata Unirii si istorica strada Lapusneanu?
Nu cumva asistam la mutarea tacita a ceea ce numim centrul orasului? Iasul pare ca are un nou centru, respectiv ansamblul Palas, a carui politica de a atrage clienti este departe de a putea fi concurata de insalubra strada Lapusneanu sau de desfundata Piata a Unirii. In Palas nu intalnesti nici vagabonzi, nici maidanezi, nici aurolaci. In actualul centru, insa, ei sunt omniprezenti, priviti cu indiferenta de politia locala.
Piata Unirii mai este, acum, preferata doar la sarbatorile oficiale; incet, dar sigur, mai toate celelalte manifestari au migrat spre Palas - iar zona se transforma, zi de zi, intr-o periferie insalubra."

Citeste mai mult pe telem.ro 

Raport de Caz - Piata Unirii si a Rusinii... (Editia din 9.10.2013)

Niciun comentariu: