vineri, 1 iunie 2012

Palas-ul a fost inaugurat, dar mai e mult de munca acolo. Vezi imagini pe care presa nu le-a aratat

Daca este sa comparam ceea ce era candva in spatele Palatului Culturii cu ceea ce este acuma, trebuie sa recunoastem ca diferenta este imensa. De neimaginat, as putea spune.
Pacat ca s-a fortat inaugurarea. Dar, se pare ca Iulian Dascalu, patronul celebrelor Iulius Mall, avea o datorie fata de Nichita. Asa ca, pur si simplu intamplator, cu o saptamana inainte de alegeri, s-a petrecut inaugurarea.
Cu aceasta ocazie, primarul Nichita nu a ezitat sa spuna ca daca nu era el primar, Palas-ul nu ar fi existat. Cei care au fost prezenti acolo stiu ca asa este. Ce sa mai spun? E jenant sa te lauzi cu o investitie privata, de peste 250 de milioane de euro, ridicata in 4-5 ani, cand tu ca primar nu ai fost in stare sa termini de asfaltat o sigura strada in Tatarasi tot in 4 ani, sau nu ai reusit sa termini pasajul de la Hala, tot in 4-5 ani.
Daca Dascalu s-ar fi miscat in ritmul in care stie Nichita sa gestioneze lucrurile, atunci Palas-ul s-ar fi terminat peste vreo 200 de ani.
Dovezile ca s-a fortat inaugurarea sunt vizibile in mai multe zone. De exemplu, cand urci spre aripa din dreapta a Palatului, observi ca s-a terminat gazonul. Apoi, peretii exteriori ai mall-ului par cu finisaje neterminate, cu rosturile dintre placi neacoperite. La intrarea dinspre Sf Lazar, un ghiveci imens cu un boschet blocheaza trotuarul. De asemenea, si o masina blocheaza trotuarul. Pe banda de viraj la dreapta a strazii Sf Lazar, inainte de intrarea la Palas, se afla o groapa imensa neasfaltata de Primarie. La o alta cladire se observa ca spatele este neterminat. Curg bucati de saltele din vata. Teatrul de vara este neterminat.
Concluzia mea este ca patronul Iulian Dascalu a facut un lucru minunat dar, din pacate, a fost obligat de primarul Nichita sa isi incalce principiile dupa care si-a gestionat pana acuma afacerile.


S-a terminat gazonul

O masina blocheaza trotuarul

Ups, a crescut boschetul in drum

O groapa pentru sabotarea virajului la dreapta


Exterior nefinisat la Palas Mall

Chistoacele de la tigari ne aduc aminte ca suntem in Romania
In spatele "gardului" mai trebui astupate niste gauri

Cat despre chistoacele de tigari aruncate la intamplare, asta arata gradul de educatie al multor ieseni si stau si ma intreb: oare pentru multi oraseni n-ar fi fost mai bine sa ramana jungla si mizeria strandului?3 comentarii:

Aerografie Ro spunea...

Salut!

Dacă îți place arta și vrei să susții talentul din țara noastră îți propun o colaborare. Sunt administratorul siteului aerografie.ro și îți ofer să facem un schimb de articole și linkuri între blogurile noastre.
Pentru a afla mai multe detalii despre oferta mea, intră pe linkul:
http://aerografie.ro/pages/schimb-de-linkuri

Adrian Moisa,
Y!mess: aerografie_ro

Anonim spunea...

Scarile sunt urate. Cladirile sunt la fel. Pacat, ma asteptam la mai mult spatiu verde. Inca un complex comercial deschis la Iasi. MAREA SCOFALA nene. Nota 6.

Anonim spunea...

In afara de scarile alea care coboara terasat spre vechiul strand
totul arata cam gol de inspiratie si gust. PALAS MALL oh nu ce prost
ales e textul asta vizibil ca la Las Vegas. Nu sint si lumini colorate
care sclipesc noaptea?

Ce tabla au lucit pe acoperisul de la palat...