duminică, 4 martie 2012

Targul de carte Librex 2012: un schelet cu pretentii de top model

S-a terminat si cu Targul de Carte Librex 2012. Mare targ, anul asta. Multe edituri cu carti religioase. Cel putin 40 la suta. Unde te intorceai dadeai de sfinti si preasfinti. Vorba aia: Nu numai cu paine si circ traieste omul, ci si cu grairea inteleapta a celei mai bogate institutii din Romania. Biserica. Biserica crestina. In rest, reduceri aproape infime. Ba, unele carti care fusesera expuse si anul trecut, acum aveau preturi mai mari. Altele aveau exact acelasi pret ca in librariile iesene.
In rest, lansari de carte in familie sau cu prietenii scosi din casa pentru ca li s-a promis un fursec si o cana de vin, diplome care nu folosesc la ceva  date cu generozitate de tot felul de asociatii si organizatii de apartament , scriitorasi din urbea asta inecata in zloata si noroi care isi zambesc cand se uita unul la altul si apoi se injura prin spate.
O parte dintre cei prezenti spuneau ca in acelasi timp a fost un targ de carte si la Craiova. Din acest motiv au ajuns mai putine edituri la Iasi. Asta inseamna ca a fost greseala organizatorilor. Sau poate n-a fost o greseala, ci au facut-o intentionat. Din pacate a fost o intentie paguboasa, cred eu.


Cred ca imaginea descrie cel mai bine cum a aratat Targul de Carte Librex 2012 de la Iasi.

Niciun comentariu: