joi, 10 martie 2011

Frumusetea unei femei se vede in privirea ei

Iata ca trecura si zilele de 1 martie si 8 martie. Doua zile care sunt importante mai mult pentru buzunarul comerciantilor de flori si tot felul de smecherii cu denumirea de martisoare sau cadouri complet inutile. Cadouri pe care le faci pentru ca... nu-i asa... e traditia in joc. N-am sa inteleg niciodata de ce trebuie sa fie doua zile, in interval de o saptamana, in care facem acelasi lucru: cumparam flori. De cele mai multe ori niste flori inghetate care la contactul cu caldura se pleostesc. Aruncam cu banii de parca de asta ar depinde fericirea noastra. Macar de ar fi asa. Din pacate, ca aici voiam sa ajung, sunt putine.... foarte putine.... femeile care stiu sa primeasca o floare. Si mai putine sunt cele care stiu sa pretuiasca o floare. Sunt putine femeile care atunci cand primesc o floare stiu sa iti ofere un zambet care sa te unga la suflet. Acele femei stiu sa zambeasca din toata fiinta. Le vezi ochii si stii ca acea floare, indiferent ce este, le-a atins sufletul.
Din pacate, am vazut o gramada de femei care atunci cand le oferi o floare iti zambesc stupid sau, si mai rau, au un zambet rece, taios... il vezi numai pe buze dar ochii le raman inerti. Iau buchetul si-l pun cu indiferenta intr-un pahar cu apa, sau il uita pe o masa. In cazul in care nimeresc vreo vaza, florile vor sta in aceeasi apa pana la vesnica ofilire. La aceste femei nu merita sa mergi cu o floare nici macar la mormant.
Profit de moment ca sa le dau un sfat barbatilor neinsurati: priviti cu atentie cum se poarta cu o floare femeia pe care vreti sa o aveti alaturi de voi toata viata.
Iar femeilor le spun un singur lucru: frumusetea unei femei se vede in privirea ei.

Un comentariu:

D.T. spunea...

Iti citesc cu placere blogul si trebuie sa recunosc ca acest post m-a uimit. Nu ma asteptam la un asemenea subiect din partea ta. Nu critic continutul, e cu totul real, ci ma uimeste subiectul. Interesant cat laturi are fiinta umana...