luni, 30 iunie 2008

Inca una... si mai sunt o gramada


Dacia din imagine am descoperit-o pe str. Sf. Lazar, pe parte dreapta cum mergi spre Podu Ros. E vorba de Dacia 1310, nu de Logan. Cea cu nr. IS - 75 - GMT. In iarna era prinsa intr-o balta inghetata, pe un teren din zona. Acuma, acolo se construieste ceva, asa ca proprietarul a fost obligat s-o mute. Culmea este ca nici pe asta n-o vede nimeni. Si iar ajung la orbul gainilor care a dat in curcanii comunitari.

sâmbătă, 28 iunie 2008

Primarul celor destepti


Inchei sondajul cu intrebarea "De ce nu a iesit Oprea primar?" pentru ca raspunsurile date pana acuma sunt suficiente. Dupa cum se poate observa cei mai multi dintre cititorii acestui blog au considerat ca Oprea a demonstrat ca este arogant, ca a avut o campanie slaba si ca a gresit atunci cand s-a asociat cu Irina Schrotter. In plus, iesirile necontrolate de la emisiunile televizate l-au facut sa fie detestat chiar de catre oameni ce l-ar fi votat. Dar nu ma astept sa inteleaga unde a gresit. Sau chiar daca va intelege, nu va avea curajul sa recunoasca. In momentul in care intri in politica nu mai esti profesor sau rector. Esti politician si trebuie sa ai un stomac tare pentru asta. Iar cei carora te adresezi nu sunt studenti sau cadre didactice. Cei mai multi sunt oameni simpli. Iar daca ajungi sa-i faci prosti pentru ca nu te-au votat, inseamna ca esti un individ lipsit de orice bun-simt. Asta ma face sa cred ca Oprea s-ar fi considerat primarul celor destepti. Sau a "baietilor destepti". Cum credeti?

Ii inteleg pe unii dintre cei care au postat comentarii la textul Irina Schrotter a avut dreptate . Au fost pusi pentru prima data in viata sa mearga in fata urnei de vot. Au votat si au crezut in votul lor. Dar nu a fost sa fie asa cum au dorit ei. Atunci au devenit nervosi si au trecut la amenintari si jigniri. Tineri care nu stiu sa piarda. Tineri care cred ca pamantul se invarte doar pentru ei. Tineri care n-au inteles ca viata nu-i facuta doar din alb si negru, ci are si nuante de gri.

vineri, 27 iunie 2008

Rabla de lux?


Masina din imaginea de mai sus, mai are putin si incepe sa prinda radacini. Sta in acelasi loc de cateva luni bune. Mai precis langa Gradinita de la Podul Cantemir. Gardienii publici (pardon, politistii comunitari) sunt mai preocupati sa amendeze soferii care isi lasa masina cu o roata pe trotuar decat sa observe rablele astea abandonate. Fotografia e facut in urma cu vreo doua luni, iar cine trece pe acolo poate observa ca masina e nemiscata.
Later Edit (6 iulie 2008)
Vineri, 4 iulie, masina din imagine avea o bulina prin care proprietarul era atentionat ca trebuie s-o ridice de acolo. Sambata deja fusese mutata. Incerc sa cred ca nu a fost mutata printre blocurile din jur.

joi, 26 iunie 2008

Acarii Paun ai adminstratiei Nichita




Aflu din presa locala ca primarul reales al urbei, Nichita, ii trage la raspundere pe doi dintre cei mai catastrofali directori de regii: pe Andries de la Termoservice si pe Apostol de la Salubris.

De ce numai pe astia doi? Simplu: primul e director la regia care calculeaza facturile la intretinere pentru o mare parte din asociatiile de locatari si are probleme grave in relatia cu iesenii. Despre cel de al doilea nici nu trebuie spus mare lucru: Iasul este un oras mizerabil si plin de caini vagabonzi, desi timp de trei ani de zile iesenii au cotizat cu bani pentru gestionarea acestei probleme. Tineti minte "taxa de caine" impusa de la cererea lui Nichita si anulata abia anul trecut la interventia prefectului Nicusor Paduraru. Ei bine, pana in acest moment nimeni nu l-a intrebat pe Apostol ce s-a facut cu banii respectivi. Si nici primarul Nichita nu ne va spune. De fapt, cine este Apostol cu adevarat? Unul dintre partenerii de fotbal ai primarului.
Cat de curat este Iasul vede fiecare dintre noi. Ce ar mai fi de spus?
De ce doar acesti doi directori si de ce abia acuma?
Update:
Am primit in sectiunea de comentarii un link pe blogul lui Marius Bojor. Cititi mai departe:
Acarul Calin si cainii maidanezi .
Si de asemenea cititi si textul lui Sorin Danga: Hopa, surpriza - problema canilor vagabonzi exista.

luni, 23 iunie 2008

Politrucul ne aduce o Petitie

Politrucul vine cu o initiativa sau mai bine spus cu o Petitie online: "Eliminarea imunitatii parlamentare". Sunt curios cati parlamentari actuali sau viitori o vor sustine. Sau macar ce parere au.

duminică, 22 iunie 2008

Au mai strans doua rable din oras

Pe data de 25 martie scriam despre doua rable lasate in parcarea din spatele Directiei de Finante. Au trebuit sa treaca aproape 3 luni pentru a fi ridicate. De fapt nu stiu daca au fost ridicate de oamenii Primariei, dar cel putin au disparut de acolo. E posibil sa le fi mutat proprietarii. Sper ca nu le-au mutat in alte cartiere, pe strazi mai ascunse ochiului public. Pentru ca, din pacate, mai sunt inca o multime de astfel de masini prin cartierele marginase ale Iasului. Iata mai jos fotografiile cu cele doua masini care nu se mai miscasera din parcarea respectiva de cel putin cativa ani.



vineri, 20 iunie 2008

Ce risipa


Pentru ca inca nu s-au sters amintirile zilelor din campania electorala, voi aduce in discutie un aspect evitat pana acuma. Am sesizat cu totii risipa de afise electorale. La un moment dat panourile de afisaj aratau ca cel din imaginea de mai sus. Tot felul de anonimi cu bani si-au tiparit fotografia in zeci de mii de exemplare, sperand ca macar neamurile sa-i voteze. Am o singura intrebare, desi ma indoiesc ca se va osteni sa raspunda vreunul dintre cei ce-si doreau fotoliul de primar.

Cine a plantat macar un singur copacel in aceasta perioada?
Ca la stricat hartia au fost generosi.

miercuri, 18 iunie 2008

Inedit: masina de politie ridicata pentru ca a parcat intr-un loc nepermis

Incredibil dar adevarat. Am primit acum cateva minute niste fotografii si un filmulet care par incredibile.
Stie toata lumea cu cata aroganta se comporta unii politisti la volanul masinilor de serviciu. De cele mai multe ori incalca nu doar regulile de circulatie ci si reguli ale bunului simt.
Din cate se poate observa in imaginile de mai jos o masina a Politiei Rurale, cu nr. B - 69 - THR, a fost ridicata din dreptul Casei Patrate pentru ca parcase intr-un loc nepermis. Dupa cum imi transmitea in mesajul de pe email autorul imaginilor, actiunea se petrecea astazi in jurul orelor 12.00.
Sunt curios sa stiu de care post de politie apartine masina si ce a patit soferul. Voi posta mai tarziu si filmuletul trimis de autorul fotografiilor, caruia ii multumesc pe aceasta cale.




Later Edit:

Pentru cei doi anonimi carora le place sa-si dea cu parerea desi habar n-au pe ce lume traiesc, le mai postez o fotografie dintre cele primite, in care se vede clar semnul prin care soferii sunt atentionati ca li se pot ridica masinile. In alte judete politistii de la rutiera sunt pusi sa-si urmareasca colegii si sa-i sanctioneze daca incalca regulile. Pana la urma un politist nu este cu nimic mai presus de lege. Si cu cat vom vedea mai multe astfel de actiuni cu atat va creste increderea populatiei in oamenii legii.

luni, 16 iunie 2008

Irina Schrotter a avut dreptate


Irina Schrotter a avut dreptate. Acum 4 ani. Iar de aceasta data a reusit sa-i strice si bruma de credibilitate a lui Oprea. Ca sa nu mai spun de echipa care i-a coordonat campania lui Oprea, ca a fost total depasita de realitate. Iar Dumitru Oprea a pierdut cel putin cinci procente in aparitiile televizate, cand a demonstrat ca nu este un tip echilibrat.

Si ca aroganta sa fie maxima, Dumitru Oprea spune ca el nu a pierdut nimic, ci iesenii au pierdut. Nici macar nu are curajul sa recunoasca, barbateste, infrangerea. Cum s-ar spune, in opinia sa, iesenii care nu l-au votat sunt prosti. Din pacate pentru el, realitatea este mult mai dura. Prost e cel care nu a reusit sa-i convinga pe ieseni ca merita sa fie votat. Dumitru Oprea s-a crezut, in camapanie, un fel de profesor la catedra. Dar iata ca, de aceasta data, corigentul este chiar el.
In fine, rezultatele se cunosc deja:
Nichita 54,2 % iar Oprea 45,8 %.

sâmbătă, 14 iunie 2008

Asfaltari care distrug spatiul verde




Am primit ieri un mail de la cineva care se pare ca locuieste in Tatarasi si este oripilat de asfaltarile electorale ale actualului primar Gheorghe Nichita. Si pentru a fi convingator omul ataseaza si niste poze. In presa locala a aparut ceva, dar tratat cam diluat. Iata ce spune iesenul respectiv:

"Va scriu in speranta ca vom gasi un liant comun in stoparea unui abuz intolerabil pe cale de ase petrece in Iasi. In zona Tatarasi au loc asa-zise lucrari de reabilitare a trotuarului. Pe langa faptul ca sunt facute cu asfalt (ce cauta oare pe trotuar?), calitatea lor este defectuoasa. Mai mult, s-a asfaltat inclusiv spatiul verde dintre copaci. In loc sa fie plantate flori sau iarba, asfalt. Aberatia e ca lucrarea e finantata de UE si, am aflat de la muncitori, va fi distrusa la anul pentru o alta in care, vor fi taiati toti copacii de la Flux la Doi Baieti si vor fi facute parcari. Sunt bune parcarile, DAR NU PE SPATIUL VERDE. Va rog sa constatati aberatia si sa luati masurile care credeti de cuviinta. In plus, daca ajungeti primar, sper ca astfel de lucruri sa nu se intample sa dati Iasului imaginea care merita."

Eu nu mai comentez. Dar voi merge la vot. Ca m-am saturat de hoti si comunisti.
Banuiesc ca initial mesajul i-a fost trimis lui Oprea.

miercuri, 11 iunie 2008

Ce a ramas din campania Irinei Schrottter?


Daca e sa privim la imaginea de mai sus, cam atat a ramas din campania Irinei Schrotter. Niste pahare goale. Nu a reusit nici macar lui Oprea sa-i ridice procentul. Mai ales dupa ce a fost parasita de oamenii pe care se baza sa o consilieze cu succes. Se spune ca sotii Saftoiu au parasit-o imediat dupa ce s-a retras din propria campanie si s-a oferit sa-l ajute pe candidatul PDL. Pentru ca, se stie, cuplul Saftoiu nu mizeaza pe loseri. Asa ca Oprea a ramas la hachitele lui Schrotter si a bunilor sai amici de pe la Universitate, specialisti la catedra, dar neantrenati in lupta politica de strada. Iar rezultatele s-au vazut. Ei spera sa recupereze pe ultima suta de metri. Pana una alta hai sa mai admiram inca o data gunoaiele campaniei "I love Iasi".

sâmbătă, 7 iunie 2008

De azi inainte voi sterge comentariile lui Paul Sava


Iata cum se poate abuza de spatiul oferit pe un blog. Exista indivizi care pe langa faptul ca sunt cam obositi la minte, insista sa se bage in seama pe blogurile care li se par lor mai interesante. Am fost jignit pana acuma de nenumarate ori de cetateanul Paul Sava. Deoarece in ultimele zile am fost plecat din localitate, n-am avut timp sa mai verific cine mai posteaza comentarii. Si astazi am descoperit un comentariu offtopic la textul despre pietonii care nu respecta regulile de circulatie. Drept pentru care il voi sterge. Si de astazi inainte ii recomand individului Paul Sava sa nu mai posteze comentarii, pentru i le voi sterge. In fond am tot dreptul sa-i dau afara din acest spatiu virtual pe cei care nu-mi plac.
E adevarat ca vor ramane fara obiect celelalte comentarii care ii raspundeau individului pomenit. Acestea si le pot sterge chiar autorii. Eu voi lasa sa se vada ca am sters comentariul pomenit mai sus.
Iar daca tot vrea publicitate, iata am scris despre el. De acuma poate sa-si stearga blogul, fericit. Ca a mai facut-o. Si-i promit ca va avea parte de toata mila mea. In rest, feriti-va de el ca are mintea odihnita.

miercuri, 4 iunie 2008

Pietoni inconstienti


De cand cu alegerile locale si numararea voturilor se pare orasul a ramas al nimanui. Am fost si eu un pic atins de ceea ce s-a intamplat duminica si asteptam rezultatele atat locale cat si pe tara. De acuma lucrurile par sa se fi limpezit in multe zone. Asa ca, sa ne intoarcem la problemele noastre.


Intr-una din diminetile trecute eram pe Pacurari si la un moment dat am vazut o batrana traversand strada. Cea din imaginea de mai sus. Dupa cum se poate observa, la vreo 20 e metri mai incolo era trecerea de pietoni. Nu pot sa inteleg aceasta atitudine, mai ales din partea unui om in varsta care ar trebui sa fie mai prudent. Din pacate nu este singurul caz. Cine circula mult cu masina stie foarte bine cati pietoni traverseaza aiurea. In fata acestor probleme avem politisti comunitari care au aceeasi atitudine pe care o are un copac de pe marginea drumului. Disciplinarea soferilor si a pietonilor nu se poate face decat prin aplicarea legilor. Asa ca ar trebui mai multa fermitate din partea celor care trebuie sa le aplice.

luni, 2 iunie 2008

Turul 2 pentru Primarie

A trecut ziua votului. Daca la CJ Simirad deja se bucura ca a inhatat fotoliul de presedinte al CJ, la municipiu lucrurile devin complicate pentru primul fotbalist al urbei. Oprea (42,5%) i-a luat fata lui Gigi (41,8%). Iar redistribuirea voturilor in turul II pare a fi net in favoarea lui Oprea.

La CJ: Simirad 35,1 Carlan 29,5, Dobre 22,5 . Ma intreb, a cata oara il invinge Simirad pe Carlan? A treia oara?
In schimb trebuie sa recunoastem ca electoratul le-a mai dat o palma politicienilor de Bahlui. Prezenta la vot: 47 %. Pentru restul iesenilor, acesti indivizi care vor sa se cocoate in fruntea urbei, nu conteaza. Dar politicienii nu-si pun asemenea intrebari. Vom vedea cum va arata Iasul peste 4 ani.

Later edit:

Dupa numararea voturilor se pare ca Nichita are 44,57 la suta iar Oprea are 38,1 la suta.